11th Gen Civic Forum banner

Prosta instalacja subwoofera

26K views 42 replies 14 participants last post by  RedRok  
#1 ·
W miniony weekend dodałem mały subwoofer do mojego Civica Si z 2022 roku. Budowa i instalacja zajęły 3-4 godziny od początku do końca. Miałem LOC i sub z poprzedniego samochodu i dodałem mały wzmacniacz mono.

Oto LOC i wzmacniacz na płycie, którą zrobiłem z pleksiglasu 1/4":
Image

Pobrałem sygnał z istniejącego subwoofera i wydaje się działać dobrze. Wzmacniacz i LOC w ostatecznym miejscu:
Image

Przewód zasilający biegnie w dół po stronie kierowcy i przez przelotkę w przegrodzie czołowej:
Image

Regulacja poziomu subwoofera zamontowana na zaślepkach przełączników po lewej stronie kierownicy:
Image

Subwoofer:
Image

Ogólnie rzecz biorąc, instalacja była dość łatwa. Zrobiłem kilka znacznie większych konstrukcji w moich innych samochodach, które zajęły kilka dni. To było tylko użycie kilku rzeczy, które miałem w garażu i ma tylko dodać trochę basu do istniejącego systemu dźwiękowego.

#2 ·
Dodałem mały subwoofer do mojego Civica Si 2022 w zeszły weekend. Zbudowanie i instalacja zajęły 3-4 godziny od początku do końca. Miałem LOC i sub z poprzedniego samochodu i dodałem mały wzmacniacz mono.

View attachment 11257

Pobrałem sygnał z istniejącego subwoofera i wydaje się działać dobrze. Wzmacniacz i LOC w ostatecznym miejscu:
View attachment 11258

Przewód zasilający biegnie w dół po stronie kierowcy i przez przelotkę w przegrodzie czołowej:
View attachment 11259

Regulacja poziomu subwoofera zamontowana na zaślepkach przełączników po lewej stronie kierownicy:
View attachment 11260

Subwoofer:
View attachment 11261

Ogólnie rzecz biorąc, dość łatwy w instalacji. Zrobiłem kilka znacznie większych konstrukcji w moich innych samochodach, które zajęły kilka dni. To było tylko użycie kilku rzeczy, które miałem w garażu i ma na celu jedynie dodanie trochę basu do istniejącego systemu dźwiękowego.
Czysta konfiguracja. Miałem swój kondensator zainstalowany w tym samym miejscu co twój wzmacniacz. Wziąłem moją niestandardową skrzynię subwoofera i również ją zainstalowałem z pokrętłem basu. Zastosowano również wygłuszenie.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Sprawdź to!
Image

#3 ·
Czysta konfiguracja. Miałem swój kondensator zainstalowany w tym samym miejscu co twój wzmacniacz. Wziąłem też moją niestandardową skrzynię subwoofera i również ją zainstalowałem, wraz z pokrętłem basu. Zastosowano również wygłuszenie.
Sprawdź to!
Fajnie, wygląda naprawdę dobrze. Czy mogę zapytać, ile zapłaciliście za instalację?

#8 ·
Dodałem mały subwoofer do mojego Civica Si 2022 w zeszły weekend. Budowa i instalacja zajęła 3-4 godziny od początku do końca. Miałem LOC i sub z poprzedniego samochodu i dodałem mały wzmacniacz mono.

View attachment 11257

Pobrałem sygnał z istniejącego subwoofera i wydaje się działać dobrze. Wzmacniacz i LOC w ich ostatecznej lokalizacji:
View attachment 11258

View attachment 11259

View attachment 11260

Subwoofer:
View attachment 11261

Ogólnie rzecz biorąc, dość łatwy w instalacji. Zrobiłem kilka znacznie większych konstrukcji w moich innych samochodach, które zajęły kilka dni. To było tylko użycie kilku rzeczy, które miałem w garażu i ma tylko dodać trochę basu do istniejącego systemu dźwiękowego.
Przepraszam, że odświeżam stary post. Nigdy wcześniej nie instalowałem LOC. Więc po prostu wyjąłeś przewody z fabrycznego subwoofera (zakładając, że usunąłeś fabryczny subwoofer) i poprowadziłeś je do loc. A następnie przewody od loc do nowego wzmacniacza.
I nie musisz prowadzić żadnych przewodów zza jednostki centralnej w desce rozdzielczej?

#9 ·
Przepraszam, że odświeżam stary post. Nigdy wcześniej nie instalowałem LOC. Więc po prostu wyjąłeś przewody z fabrycznego subwoofera (zakładając, że usunąłeś fabryczny subwoofer) i poprowadziłeś je do LOC. A następnie przewody z LOC do nowego wzmacniacza.
I nie musisz prowadzić żadnych przewodów zza jednostki centralnej w desce rozdzielczej?
Tak, na wszystkie twoje pytania. Przeciąłem przewody do fabrycznego subwoofera i podłączyłem dodatkową długość przewodu, aby przejść do LOC. Następnie RCA między LOC a wzmacniaczem. Nie ma potrzeby uzyskiwania dostępu do czegokolwiek za deską rozdzielczą.

#15 ·
Rozumiem. Byłem po prostu ciekaw, ponieważ przednie tweetery Bose mają małe kondensatory, co sugeruje, że są pasywnie filtrowane dla wysokich częstotliwości. Kupiłem zestaw głośników separowanych Focal, które zamierzam zainstalować, ale muszę znaleźć odpowiednie złącze do tweetera. Jeśli to możliwe, nie chcę przecinać/łączyć fabrycznej wiązki przewodów.

#16 ·
Dodałem mały subwoofer do mojego Civica Si z 2022 roku w zeszły weekend. Budowa i instalacja zajęły 3-4 godziny od początku do końca. Miałem LOC i sub z poprzedniego samochodu i dodałem mały wzmacniacz mono.

View attachment 11257

Pobrałem sygnał z istniejącego subwoofera i wydaje się działać dobrze. Wzmacniacz i LOC w ich ostatecznej lokalizacji:
View attachment 11258

View attachment 11259

View attachment 11260

Subwoofer:
View attachment 11261

Ogólnie rzecz biorąc, dość łatwy w instalacji. Zrobiłem kilka znacznie większych konstrukcji w moich innych samochodach, które zajęły kilka dni. To było tylko użycie kilku rzeczy, które miałem w garażu i ma na celu jedynie dodanie trochę basu do istniejącego systemu dźwiękowego.
Czy mógłbyś mi powiedzieć, które przewody połączyłeś razem w fabrycznym subwooferze?

#38 ·
Kiedy podłączam LOC do głośnika, czy muszę całkowicie odłączyć głośnik, do którego podłączam blokadę, czy mogę nadal mieć podłączony fabryczny głośnik?
Jeśli odłączysz fabryczny głośnik, nie usłyszysz z niego żadnego dźwięku. Jeśli tego chcesz, zrób to. W przeciwnym razie połącz przewody głośnikowe, aby uzyskać sygnał do LOC. Jest mnóstwo informacji na ten temat.

#40 ·
Jakich głośników użyłeś do podłączenia swojego LOC? FR FL czy RR RL? Czy podłączyłeś kable głośnikowe z jednostki centralnej czy bezpośrednio z głośnika?
Użyłem fabrycznych przewodów subwoofera. Zamierzam jednak zmienić je na przewody tylnych głośników. Pobrano sygnał z głośników.

#41 ·
Zmieniłeś już miejsce, z którego pobierasz sygnał? Zamierzam wrzucić swój zestaw audiocontrol do mojego Si. Zamierzam również użyć ich urządzenia generującego obciążenie 60 omów w linii, aby poradzić sobie z tym głupim, okropnym wzmacniaczem Bose. Powinieneś tego użyć, aby uzyskać lepszy dźwięk. Ale to "AudioControl AC-LGD 60". Naprawdę nienawidzę tego, że nie mogę zainstalować jednostki centralnej z Androidem w moim Si. Ale każdy inny model Civic możesz. To w ogóle nie ma sensu.