Niedawno kupiłem Hondę Civic Sport Hybrid Hatchback, ale doświadczam słabego zużycia paliwa. Nie jestem pewien, czy istnieje okres docierania lub procedura, którą muszę przestrzegać, ale samochód nie zapewnia mi oszczędności paliwa, jakiej oczekiwałem. Dla porównania, moja Honda Civic z 2016 roku spala średnio około 33-34 MPG, a hybryda nie wypada zauważalnie lepiej.
Nie jestem pewien, czy robię coś źle, czy też jest problem z samym samochodem, ale to frustrujące. Rozważam zabranie go z powrotem do dealera, aby dowiedzieć się, co się dzieje.
Czy ktoś inny doświadczył czegoś podobnego lub wie, dlaczego tak się dzieje? Wszelkie rady byłyby mile widziane, zanim oddam go do serwisu. Dziękuję! View attachment 23581
Nie jestem pewien, czy robię coś źle, czy też jest problem z samym samochodem, ale to frustrujące. Rozważam zabranie go z powrotem do dealera, aby dowiedzieć się, co się dzieje.
Czy ktoś inny doświadczył czegoś podobnego lub wie, dlaczego tak się dzieje? Wszelkie rady byłyby mile widziane, zanim oddam go do serwisu. Dziękuję! View attachment 23581