11th Gen Civic Forum banner

Gwarancja i TSP Stage 1 Tune

5.9K views 13 replies 7 participants last post by  robardin  
#1 ·
Witajcie wszyscy,

Jestem więc zestrojony z melodią TSP1 i chcę oddać mojego Civica Si 2023 do serwisu u dealera, ponieważ mój radioodtwarzacz ma problemy z połączeniem z Android Auto, jednak obawiam się, że mogą sprawdzić ECU i zauważyć, że jestem zestrojony.

Moje pytanie brzmi, czy sprawdzają, czy jestem zestrojony w celu serwisowania radioodtwarzacza, który nie ma nic wspólnego z silnikiem? Wiem, że to unieważnia gwarancję i planuję wgrać fabryczny soft, jeśli kiedykolwiek będę musiał udać się do dealera w sprawie czegoś związanego z silnikiem.

Dzięki,

#14 ·
Nie ma powodu, aby sprawdzali Twój ECU, jeśli wykonujesz serwis jednostki centralnej. Jeśli się martwisz, przywróć go do ustawień fabrycznych, zanim wejdziesz.
To jest prawie bezcelowe, ponieważ ECU nadal będzie wskazywać, że został zmieniony w stosunku do ustawień fabrycznych (istnieje znacznik czasu ostatniego flashowania/aktualizacji i nie będzie on pasował do daty fabrycznej).

Jeśli technicy serwisu się wysilą, aby sprawdzić, zobaczą to.

Ale nie powinni, jeśli Twoje roszczenie gwarancyjne nie ma nic wspólnego z układem napędowym (jednostką centralną, czymś takim jak pasy bezpieczeństwa lub niedawnym wezwaniem do elektronicznego układu kierowniczego lub czymkolwiek innym elektrycznym, jak okna).

#13 ·
Przepraszam, ale nie sądzę, żeby Toyota, która pobiera 20 tys. sprawiała, że 9 tys. "nie jest źle". Ale jeśli ludzie chcą nadal modyfikować te słabe silniki, aby uczynić powolny samochód nieco mniej powolnym, to próbujcie i przekonajcie się.
to wciąż poza moim budżetem, ale zawsze może być gorzej w świecie szalejącej inflacji i niedoborów