Hej wszystkim, szukam tu odpowiedzi i pomocy. Mój samochód ostatnio jeździ ospale, prawie jak silnik wolnossący zamiast turbodoładowanego z powodu utraty doładowania, z którą obecnie się zmagam. Samochód osiąga tylko 12 psi przy pełnym otwarciu przepustnicy i spada do około 5 psi, więc bez CEL ani żadnych kontrolek na desce rozdzielczej postanowiłem po prostu zeskanować samochód w poszukiwaniu kodów i ku mojemu zaskoczeniu pojawił się kod „U0416-68”, więc zrobiłem małe rozeznanie i dowiedziałem się, że ma to coś wspólnego z modułem VSA/ABS. Próbowałem również wyczyścić kod, pojechałem na przejażdżkę, kod powrócił i nie było żadnej poprawy doładowania. Zgodnie z Google:
„Gdy krytyczny komponent VSA ulegnie awarii lub dostarczy wadliwe dane, ECU może uruchomić „tryb awaryjny”, aby chronić silnik i skrzynię biegów przed potencjalnym uszkodzeniem. Tryb ten zwykle ogranicza moc silnika, w tym ciśnienie doładowania”
jestem tu tylko po to, aby znaleźć odpowiedzi lub jeśli ktoś miał to samo, zanim zabiorę go do serwisu.
„Gdy krytyczny komponent VSA ulegnie awarii lub dostarczy wadliwe dane, ECU może uruchomić „tryb awaryjny”, aby chronić silnik i skrzynię biegów przed potencjalnym uszkodzeniem. Tryb ten zwykle ogranicza moc silnika, w tym ciśnienie doładowania”
jestem tu tylko po to, aby znaleźć odpowiedzi lub jeśli ktoś miał to samo, zanim zabiorę go do serwisu.