11th Gen Civic Forum banner
21 - 35 of 35 Posts
Discussion starter · #21 ·
Nie jeździłem Integry, ale niedawno kupiłem Civic Touring Hatch 6MT. 6MT było dla mnie priorytetem, a z perspektywy czasu Integra jest czymś, co chciałbym przetestować (różnica w cenie nie jest tak duża, biorąc pod uwagę marże). Civiki Touring mają mieć więcej wygłuszenia niż niższe wersje, ale uważam, że i tak jest dość głośno przy prędkościach autostradowych, więc punkty dla Integry najprawdopodobniej. Wolę wystrój wnętrza Civików. Ale Integra wydaje mi się świetnym połączeniem możliwości osiągów Civic Si i ładniejszych udogodnień wersji Civic Touring. Jeśli zdecydujesz się na Integrę, dopasowanie obrotów Integry i LSD sprawi, że będzie o wiele przyjemniejsza niż Civic Sedan Touring. I będziesz mieć elastyczność bagażową hatchbacka (który w tej generacji wygląda prawie jak sedan).
Dzięki za te przemyślenia! Co to jest "LSD"?

Nie jeździłem Integą, ale niedawno kupiłem Civic Touring Hatch 6MT. 6MT było dla mnie priorytetem, a z perspektywy czasu Integra jest czymś, co chciałbym przetestować (różnica w cenie nie jest tak duża, biorąc pod uwagę marże). Touring Civics mają mieć więcej wygłuszenia niż niższe wersje, ale uważam, że i tak jest dość głośno przy prędkościach autostradowych, więc punkty dla Integry najprawdopodobniej. Wolę wystrój wnętrza Civiców. Ale Integra wydaje mi się świetnym połączeniem możliwości osiągów Civic Si i ładniejszych udogodnień wersji Civic Touring. Jeśli zdecydujesz się na Integrę, dopasowanie obrotów Integry i LSD sprawią, że będzie o wiele przyjemniejsza niż Civic sedan touring. I będziesz miał elastyczność bagażnika w wersji hatch (który w tej generacji wygląda prawie jak sedan).
Nie jestem pewien co do modelu US Touring, ale kanadyjski Si jest oparty na modelu Touring, więc nie jestem pewien, czy wygłuszenie jest takie samo. Większość hałasu z drogi pochodzi z kiepskich opon Goodyear Eagle Sport AS. Zdecydowanie nie jest to niemiecki samochód, ale z lepszymi oponami bardzo pomaga.

Dzięki za te przemyślenia! Co to jest "LSD"?
Mechanizm różnicowy o ograniczonym poślizgu. Zapewnia lepszą przyczepność i pozwala na lepsze prowadzenie i przyspieszenie na zakrętach. Coś w rodzaju, gdy jedno koło traci przyczepność, drugie koło wciąż może się trzymać i wyciągnąć cię.

Nie jestem pewien co do modelu US Touring, ale kanadyjski Si jest oparty na modelu Touring, więc nie jestem pewien, czy wygłuszenie jest takie samo. Większość hałasu z drogi pochodzi od kiepskich opon Goodyear Eagle Sport AS. Zdecydowanie nie jest to niemiecki samochód, ale z lepszymi oponami bardzo pomaga.
Kanadyjski Si ma kilka rzeczy, których niestety brakuje w wersji amerykańskiej. Mój touring hatch ma opony Continental pro contact. Nie wiem dużo o kołach, ale mogę je zmienić, gdy te się zużyją na coś cichszego, chociaż obawiam się, że większość opon niskoprofilowych będzie głośniejsza niż jestem do tego przyzwyczajony.

Czy twierdzisz, że jakość i cisza opon w Sedan Touring jest gorsza niż w Hatch Sport Touring? A może w porównaniu do Integry?
Sedan touring ma głośniejsze opony niż hatch touring, więc nawet z uszczelnionym bagażnikiem wcale nie jest ciszej niż w hatch. Byłoby tak z oponami Continental z hatch, ale opony Goodyear w sedanie nie są świetne

integra na pewno będzie cichsza, zależy od ciebie, czy jest wystarczająco cicha za tę cenę. Zazwyczaj mam umiarkowanie ustawioną głośność stereo, a szum drogi jest minimalny przy włączonej muzyce. Z drugiej strony, szum drogi nie przeszkadza mi nawet bez muzyki. Może jeśli mieszkasz gdzieś z bardziej szorstką nawierzchnią, twój przebieg będzie inny

Sedan touring ma głośniejsze opony niż hatch touring, więc nawet z uszczelnionym bagażnikiem wcale nie jest ciszej niż w hatch. Byłoby tak z oponami Continental z hatch, ale Goodyears w sedanie nie są świetne

Integra na pewno będzie cichsza, zależy od ciebie, czy jest wystarczająco cicha za tę cenę. Zazwyczaj mam umiarkowanie ustawioną głośność stereo, a hałas z drogi jest minimalny przy włączonej muzyce. Z drugiej strony, hałas z drogi nie przeszkadza mi nawet bez muzyki. Może jeśli mieszkasz gdzieś z bardziej szorstką nawierzchnią, twoje przebiegi będą się różnić
To znaczy, gdybym był w USA i porównywał tamte modele do Integry, prawdopodobnie wybrałbym Integrę. Nie mógłbym żyć bez wielu udogodnień (szczególnie z podgrzewaną kierownicą tutaj).

Rozważyłbym jednak ulepszenie z mojego Si do Integry Type S.

Mam na myśli, że gdybym był w USA i porównywał tamte modele do Integry, prawdopodobnie wybrałbym Integrę. Nie mógłbym żyć bez wielu udogodnień (szczególnie tutaj, z podgrzewaną kierownicą).

Rozważyłbym jednak ulepszenie z mojego Si do Integry Type S.
Wiem, że można dostać podgrzewaną kierownicę w CRV jako opcję dealera i jest to ta sama kierownica co w Civic, więc to rozwiązuje problem. Myślę, że po prostu wymieniają kierownicę i przenoszą poduszkę powietrzną

Może znowu pojadę lokalnie Integrą, żeby zobaczyć, czy moje myśli się zmieniły po 6 miesiącach z hatchbackiem

edytuj, to wydaje się okazją, jeśli ktoś chce dodać to do swojego samochodu 2022 Civic Sedan Sport Skórzana podgrzewana kierownica z tempomatem audio OEM | eBay

Discussion starter · #28 ·
W końcu miałem okazję przejechać się dzisiaj Integą w najwyższej wersji wyposażenia. To był piękny samochód i bardzo mi się podobała jazda. Ale uświadomiło mi to, że wolę Civic Touring.

Dla mnie Civic wydaje się bardziej komfortowy i zrelaksowany, jest bardziej estetyczny i przywołuje wspaniałe wspomnienia o Civicu, którego miałem 35 lat temu.

Wspaniałe przypomnienie, że nic nie zastąpi jazdy testowej. Jeszcze raz dziękuję za wszystkie komentarze, którymi wszyscy się podzielili!

Trochę stary post, ale chciałem się tutaj odezwać jako osoba, która jest właścicielem zarówno Integry 6MT, jak i jest w trakcie zakupu Civic Sport Touring. Miałem również okazję spędzić dużo czasu za kierownicą sedana Civic Touring z 2022 roku, ponieważ kupiliśmy jeden dla mojej matki na początku 2022 roku.

Integra jest najgłośniejsza z 3, nawet jeśli o małą różnicę. Z tego co wiem, nie otrzymała wygłuszenia, które mają modele Touring. Alex on Autos potwierdza to w testach - sedan Touring jest cichszy niż Sport Touring, Integra jest głośniejsza od obu.

Trochę stary post, ale chciałem się tutaj odezwać jako osoba, która posiada zarówno Integra 6MT, jak i jest w trakcie zakupu Civic Sport Touring. Miałem również dużo czasu za kierownicą w sedanie Civic Touring z 2022 roku, ponieważ kupiliśmy jeden dla mojej matki na początku 2022 roku.

Integra jest najgłośniejsza z 3, nawet jeśli o mały margines. Z tego co wiem, nie otrzymała wygłuszenia, które mają modele Touring. Alex on Autos potwierdza to w testach - sedan Touring jest cichszy niż Sport Touring, Integra jest głośniejsza niż oba.
Sedan, który jest cichszy, ma sens, ponieważ tylne koła i przestrzeń bagażowa są lepiej odizolowane od kabiny niż w hatchbacku. Integra, która jest najgłośniejsza, tak naprawdę nie ma sensu.

Discussion starter · #31 ·
Trochę stary post, ale chciałem się tutaj odezwać jako osoba, która posiada zarówno Integra 6MT, jak i jest w trakcie zakupu Civic Sport Touring. Miałem również sporo czasu za kierownicą w sedanie Civic Touring z 2022 roku, ponieważ kupiliśmy jeden dla mojej matki na początku 2022 roku.

Integra jest najgłośniejsza z 3, nawet jeśli o mały margines. Z tego co wiem, nie otrzymała wygłuszenia, które mają modele Touring. Testy Alex on Autos to potwierdzają - Sedan Touring jest cichszy niż Sport Touring, Integra jest głośniejsza niż oba.
Czy mógłbyś udostępnić link do tego filmu Alex on Autos? Dzięki!

Tylko kilka ładunków, które przewiozłem, sedan nie ma szans. Jest tu kilka poprawnych rzeczy i dużo błędnych informacji. Teoretycznie sedan może być cichszy, ale ma głośniejsze (i obiektywnie gorsze) opony, które sprawiają, że sedan jest głośniejszy niż hatchback. Prywatność w bagażniku to żaden problem. Tak, Integra jest cichsza, ale ogólne wrażenie nie było o 7 tys. lepsze w załadowanej Acurze w porównaniu do załadowanego Civica. Stereo było lepsze, ale Bose jest dalekie od złego. I moja opinia i całkowicie subiektywna, ale wolę stylizację Civica wewnątrz i na zewnątrz, również w stosunku do Integry. Integra ma nieco więcej mocy, co jest zrównoważone przez dodatkową wagę i odczuwa się tak samo jak Civic. Integra ma wyższy próg załadunku, co znacznie utrudnia załadunek w porównaniu do Civica

Naprawdę musisz jeździć oboma, jeździłem Acurą, czekając na mojego Civica, bo Civic był opóźniony i pomyślałem, że może anuluję to i wezmę Acurę, i z tego wynika moja opinia, po prostu nie było tak dużo lepiej za tę cenę, ale myślę, że w dużej mierze wynika to z tego, że Civic jest już tak dobry View attachment 14302
View attachment 14303
View attachment 14304
View attachment 14301
View attachment 14300
Jeśli chciałbym to wszystko zrobić, kupiłbym ciężarówkę. Konkretnie chciałem bagażnika, żeby TEGO NIE robić.

Kolejny interesujący punkt danych, który zauważyłem dzisiaj między naszym Civic Sport Touring a Integrą. Civic ma akustyczną przednią szybę. Integra, z jakiegoś powodu, nie ma.

21 - 35 of 35 Posts