11th Gen Civic Forum banner

24 civic 2.0 NA cvt trans swap ewentualnie

4.7K views 9 replies 7 participants last post by  directtravekscans  
#1 ·
Mam Hondę Civic 2.0 z wolnossącym silnikiem i przekładnią CVT i to jest okropne. Wiem, że jest opcja manualna, ale nie mogę codziennie jeździć manualem. Chciałem więc zapytać, czy ktoś próbował zrobić swap automatycznej skrzyni biegów? A jeśli tak, to czy ma znaczenie, jaki to rodzaj automatycznej skrzyni biegów. (6- lub 5-biegowa) Bo myślałem o 10-biegowej skrzyni biegów.

#2 ·
W ogóle nie sugerowałbym automatycznej zamiany. Jeśli nienawidzisz tego, jak czuje się cvt, a samochód jest wciąż nowy, albo go wymień, albo sprzedaj. Osobiście uważam, że z pewnym tuningiem cvt mogą być naprawdę fajne w zakresie 30-80 mil na godzinę.

Jeśli chodzi o tych, którzy to zrobili, nie. Myślę, że na forum 10. generacji była osoba, która przeszła na manualną skrzynię biegów, ale wierzę, że zrobili to nieprawidłowo / stracili dużo funkcji.

Spróbuj cieszyć się samochodem takim, jaki jest.

#10 ·
Mam Hondę Civic 2.0 z wolnossącym silnikiem i przekładnią CVT i to jest okropne. Wiem, że jest opcja manualna, ale nie mogę codziennie jeździć manualem. Chciałem więc zapytać, czy ktoś próbował zrobić swap automatycznej skrzyni biegów? A jeśli tak, to czy ma znaczenie, jaki to rodzaj automatycznej skrzyni biegów. (6 lub 5 biegów) Bo myślałem o 10-biegowej skrzyni.
Dlaczego to jest okropne??? Mój jest w porządku. Chcesz się ścigać? Jeśli tak, to zdecydowanie potrzebujesz SI lub Type R bez tej głupiej podwyżki ceny