11th Gen Civic Forum banner

2023 Honda Civic hatchback ma luki i niedopasowane panele

4.1K views 18 replies 11 participants last post by  BMS  
#1 ·
Cześć, mam 2023 Honda Civic hatchback sport touring, używałem samochodu przez ponad 8 miesięcy i myślałem, że to normalne, dopóki mój przyjaciel, który ma sedana, mi tego nie wytknął i widzę do środka maski między szczelinami. Czy to normalne, czy powinienem zabrać to do dealera i na to wskazać, dziękuję.
Image

Image

Image

Image

Image

Attachments

#9 ·
Wygląda mniej więcej tak samo jak mój. Niektóre elementy wokół luku wydają się nieco większe, ale tak jest w przypadku każdego luku, który widziałem, chociaż twoja maska ​​wygląda normalnie. Nie dostaniesz luk jakości Lexusa/Mercedesa w Hondzie, która kosztuje około 30 000 dolarów, nic w twoim wydaje się niezwykłe.

#11 ·
Wygląda mniej więcej tak samo jak mój. Niektóre wokół klapy bagażnika wydają się nieco większe, ale to dotyczy każdej klapy bagażnika, jaką widziałem, chociaż twoja maska ​​wygląda normalnie. Nie dostaniesz luk jakości Lexusa/Mercedesa w Hondzie, która kosztuje około 30 tys. dolarów, nic w twoim przypadku nie wydaje się niezwykłe.
Sedan jest tańszy niż hatchback, a jego szczeliny są idealnie wykonane, nic nie zobaczysz, dałem więcej pieniędzy na zakup sport touring, tak jak ty. To normalne, że oczekuje się lepszego, a nie gorszego.

#13 ·
Hatchback nie jest klasą powyżej sedana i nie będzie miał lepszego dopasowania i wykończenia, to dosłownie ten sam samochód. Ludzie muszą mieć realistyczne oczekiwania przy zakupie samochodów ekonomicznych
Czyli chcesz powiedzieć, że sedan, który jest tańszy o 10-15 tys. ma lepsze dopasowanie niż hatchback i nie powinienem oczekiwać tego samego dla mojego hatchbacka touring?

#18 ·
Mój Civic ma złe spasowanie paneli z przodu z błotnikami, maską i osłoną zderzaka, ale inne szczeliny paneli wydają się w porządku. Ale również moje drzwi kierowcy blokują się na wewnętrznej krawędzi błotnika, więc nie jestem pewien, co z tym zrobić.

Tymczasem mój zniszczony Civic z 2003 roku nie ma takich problemów z panelami.

#19 ·
Mój sportowy sedan z 23 roku też jest okropny! Miałem sportowy sedan z 22 roku i nie można było wcisnąć karty w szczeliny, ale w moim 23 prawie można włożyć palec! Salon twierdzi, że to normalne, co jest typową odpowiedzią za każdym razem, gdy mam jakikolwiek problem z moim samochodem, patrzą na mnie, jakbym była głupią kobietą!