11th Gen Civic Forum banner
41 - 60 of 108 Posts
Właśnie zamontowałem te felgi na fabrycznych oponach do mojego Civic Si 22, będą na samochodzie dopiero wiosną. Felgi Fast FC-04, 18x8, 40 offset, kolor tytanowy, 18,8 funtów felgi formowane przepływowo. Całkiem dobra wartość, nie chcę czarnych felg w moim BOP Si.
Cholera! Poszedłem super konserwatywnie. FC08 wyglądałyby lepiej. Te felgi są często używane zimą (jestem w BC).

Miałem FC08 w moim ostatnim samochodzie i były o wiele lepszej jakości niż jakikolwiek formowany przepływowo Konig.

Moje nowe felgi są również kanadyjskiej firmy🙏🏻

Właśnie zamontowałem te felgi na fabrycznych oponach do mojego Civic Si 22, będą na samochodzie dopiero wiosną. Felgi Fast FC-04, 18x8, 40 offset, kolor tytanowy, 18,8 funtów felg formowanych przepływowo. Całkiem dobra wartość, nie chcę czarnych felg na moim BOP Si.

View attachment 6759
Ładnie wyglądające koło!

Właśnie zamontowałem te felgi do fabrycznych opon w moim Civic Si 22, będą na samochodzie dopiero wiosną. Felgi Fast FC-04, 18x8, 40 offset, kolor tytanowy, 18,8 funtów felg formowanych przepływowo. Całkiem dobra wartość, nie chcę czarnych felg w moim BOP Si.

View attachment 6759
Ładne felgi, gdzie je kupiłeś? Też nie jestem fanem czarnych felg.

Ładne felgi, gdzie je kupiłeś? Ja też nie jestem fanem czarnych felg.
Są produkowane przez Fast Wheels, to FC-04. Kupiłem swoje w Kanadzie na partsengine.ca (kupon family10 na 10% zniżki i dali mi darmową wysyłkę). Powinieneś mieć dostawcę felg Fast w USA, jeśli możesz ich wyszukać. Fast Wheels ma inne modele, które dobrze wyglądają, te były dla mnie dobre i były w magazynie. Wyglądają podobnie do oryginalnych, ale mają odpowiedni kolor, naprawdę podoba mi się tytanowe wykończenie, ma w sobie trochę metalicznych drobinek, nie jasne srebro, ale też nie ciemne, wyglądają lepiej na żywo. Moje kosztowały około 240 dolarów za felgę w Kanadzie. Będzie znacznie mniej w dolarach amerykańskich. Są tańsze niż Enkei, na które też patrzyłem.

Cześć wszystkim, właśnie dołączyłem do forum.
Myślę o kupnie nowych felg do samochodu, może 18 cali. Nie planuję obniżać samochodu, ponieważ prawie codziennie muszę przejeżdżać przez kilka paskudnych progów zwalniających.
Zastanawiam się, czy ktoś próbował felg 18x9 +40? Obawiam się tylko, że mogą wystawać bez obniżania.
Oto mój indonezyjski model RS z 2022 roku z fabrycznym zestawem aero lip (modulo?). Fabrycznie jest wyposażony w 17-calowe felgi.

Również patrzę na T6R +38. Zakładając, że różnica 2 mm nie zmieni wiele pod względem równości, prawda?
Jeżdżę na +38 na feldze 8,5. Myślę, że to prawie idealne. Mam tu zdjęcia. Nie można się pomylić z żadnym z nich. +35 to dla mnie za dużo na feldze 8,5.

Jeżdżę na +38 na feldze 8,5. Myślę, że to prawie idealnie. Mam tu zdjęcia. Nie można się pomylić z żadnym z nich. +35 to dla mnie za dużo na feldze 8,5.

Wygląda niesamowicie. A z równym ustawieniem nadal można go obniżyć, prawda?

Wygląda niesamowicie. A z równym ustawieniem nadal można go obniżyć, prawda?
Jestem obniżony na sprężynach H&R. 1 cal z przodu, 1,25 z tyłu. Na dużych nierównościach przednie opony stykają się z plastikową osłoną nadkola, ale to bez żadnych zestawów camber lub rolowania błotników. Obecnie ustawione na -.80 camber z przodu. Na standardowej wysokości, bez problemów. Może z +40 nie dotknie plastiku.

41 - 60 of 108 Posts