11th Gen Civic Forum banner
41 - 46 of 46 Posts
Zapomniałem, czego używają w 11. generacji Civiców, ale sedan i Si miały mocniejsze korbowody niż Hatchback w 10. generacji. Zdecydowanie zachowali mocne dla nowszych Si, ale nie pamiętam, co jest w innych wersjach. Prawdopodobnie lżejsze korbowody były powodem, dla którego oszczędność paliwa była lepsza dla mojego Hatchbacka z 2018 roku niż dla mojego Si z 2023 roku, mimo że oba były dostrojone.

Zapomniałem, czego używają w 11. generacji. Civics, ale sedan i Si miały mocniejsze korbowody niż Hatchback w 10. generacji.
Zdecydowanie zachowali mocne dla nowszych Si, ale nie pamiętam, co jest w innych wersjach.
Prawdopodobnie lżejsze korbowody były powodem, dla którego oszczędność paliwa była lepsza dla mojego hatchbacka z 2018 roku niż dla mojego Si z 2023 roku, mimo że oba były dostrojone.

Zakres, do jakiego producenci muszą się posunąć, aby dodać 20 KM i zagwarantować, że będą się trzymać razem, sprawia, że ​​kwestionuję nasze wybory, aby dodać 50 KM Tunes do standardowych silników z turbodoładowaniem.

41 - 46 of 46 Posts