11th Gen Civic Forum banner

Zestaw karoserii Type R dla Hondy Civic 2021+

7.1K views 24 replies 15 participants last post by  @irweezyy  
#1 ·
Czy ktoś tu zamierza kupić ten zestaw karoserii Type R?

#16 ·
Tak, tylko po to, by być wąskim gardłem. Nie wspominając o tym, że przy poziomie mocy typu R nie potrzebujesz dużego intercoolera. Wielu z nas, którzy mają ponad 500 KM na kołach, nie potrzebowałoby intercoolera wystarczająco dużego, aby wypełnić ten otwór.

W każdym razie, pomijając osiągi, myślę, że proporcje po prostu nie pasują.

#18 ·
Ok... Nadal nie zmienia to faktu, że został zaprojektowany dla Type R i rozmiaru intercoolera Type R
Tak, został zaprojektowany dla Type R, nie ma powodu, żeby to w ogóle stwierdzać. Mówienie, że jest dla rozmiaru intercoolera Type R, jest dyskusyjne. Jeśli spojrzysz, możesz wyraźnie zobaczyć, jak bardzo osłona zwęża się od zderzaka do intercoolera, który prawdopodobnie ma 60% powierzchni całej tej siatki, jeśli w ogóle. Jeśli ci się podoba, spoko. Jeśli nie, to trudno, nie podoba mi się, ponieważ proporcje znów wyglądają na nieodpowiednie. To jest MOJA OPINIA, nie podoba ci się, trudno, nie musisz jej mieć. Chyba że masz rzeczywiste dane z testów w tunelu aerodynamicznym lub tym podobne, to nie uwierzę, że zderzak musiał być zaprojektowany DOKŁADNIE w ten sposób.

#20 · (Edited)
Uwielbiam reflektory, czy możesz je włączyć? Chcę zobaczyć, jak to wygląda.
Z tym przednim zestawem nadwozia usuwasz światła przeciwmgielne, prawda? Jak planujesz to zastąpić, czy po prostu w ogóle tego nie potrzebujesz??

Mam takie same odczucia jak inni, może za kilka lat na pewno zmieniłbym przód na przedni zestaw nadwozia z grillem Type-R - ale bez logo TYPE-R - tylko grill. Poza tym wygląda czysto/schludnie bez żadnych odznak.