11th Gen Civic Forum banner

W pełni cyfrowy wyświetlacz pokazujący samochód i pas ruchu...

1 reading
15K views 11 replies 7 participants last post by  SonicSean  
#1 ·
Zostało to pokazane w każdej recenzji YouTube Touring sedana i Sport Touring hatchback, ponieważ to takie zabawne [emoji2]

Jednak nie mogę rozgryźć, jak sprawić, by pojawiło się to na moim ST hatch bez wciskania przycisku tempomatu, co powoduje również pozostawienie małej ikony tempomatu na desce rozdzielczej. Jeśli nie włączę tempomatu, dwa cyfrowe pokrętła są większe i nie ma małego samochodu pośrodku [emoji24]

Nie widziałem tego wspomnianego w instrukcji ani w żadnej recenzji wideo. Czy pomijam jakieś ustawienie?

#3 ·
Naciśnięcie ikony pokazanej na zdjęciu powoduje wyświetlenie widocznego wyświetlacza. Tempomat nie jest jeszcze włączony, dopóki nie „ustawisz” prędkości, a asystent pasa ruchu nie jest włączony, dopóki nie naciśniesz tego przycisku.

Zatem na pokazanym zdjęciu przycisk jest wciśnięty, a tempomat NIE jest włączony. Można to zobaczyć, ponieważ nie są wyświetlane dwie prędkości, ustawiona prędkość pojawi się w mph bezpośrednio pod większym wyświetlaczem mph na środku, to jest twoja „rzeczywista” prędkość. W tej chwili widzimy tylko rzeczywistą prędkość, tempomat wyłączony, a samochód pracuje na biegu jałowym na parkingu.

#4 ·
Naciśnięcie ikony pokazanej na zdjęciu powoduje wyświetlenie widocznego wyświetlacza. Tempomat nie jest jeszcze włączony, dopóki nie "ustawisz" prędkości, a asystent pasa ruchu nie jest włączony, dopóki nie naciśniesz tego przycisku.

Zatem na pokazanym zdjęciu przycisk jest wciśnięty, a tempomat NIE jest włączony. Można to zobaczyć, ponieważ nie są wyświetlane dwie prędkości, Twoja "ustawiona" prędkość pojawi się w mph bezpośrednio pod większym wyświetlaczem mph na środku, to jest Twoja "rzeczywista" prędkość. W tej chwili widzimy tylko rzeczywistą prędkość, tempomat wyłączony, a samochód stoi na biegu jałowym w pozycji parkowania.
Dokładnie. Nawet podczas jazdy z włączonym, ale nieaktywnym tempomatem, pokaże "samochód". Po wyłączeniu tempomatu jest to pusty obszar. Tak mam to ustawione.

#6 ·
Włączenie utrzymywania pasa ruchu na kierownicy również wyświetli grafikę
Jestem tak zdezorientowany, właśnie przeczytałem fragment instrukcji obsługi o LKAS i ACC i mówi, że oba są domyślnie wyłączone i resetują się przy każdym włączeniu zapłonu, ale jestem pewien, że poczułem szarpnięcie kierownicy, gdy zmieniłem pas bez sygnalizacji (Ojej, przepraszam, MAMO)

Próbowałem też wczoraj uruchomić ACC na autostradzie bez czytania instrukcji i nie udało mi się tego zrobić, mimo że używałem podobnej implementacji Hondy w CR-V Hybrid z 2020 roku. Wiem, że mój 6MT oznacza, że nie może działać przy niskich prędkościach, ponieważ wymaga ode mnie zmiany biegów między 1 a 2 biegiem i obsługi sprzęgła, czy to oznacza, że działa tylko na 6 biegu i po osiągnięciu około 80 km/h przez minimalny czas?

#11 ·
Zostało to pokazane w każdej recenzji YouTube Touring sedan i Sport Touring hatchback, ponieważ to takie fajne [emoji2]

Jednak nie mogę wymyślić, jak wyświetlić to na moim ST hatch bez naciskania przycisku tempomatu, co powoduje również wyświetlanie małej ikony tempomatu na desce rozdzielczej. Jeśli nie włączę funkcji tempomatu, dwa cyfrowe pokrętła są większe i nie ma małego samochodu pośrodku [emoji24]

Nie widziałem tego wspomnianego w instrukcji ani w żadnej recenzji wideo. Czy pomijam jakieś ustawienie?
Działa tylko z włączonym tempomatem. Zostawiam tempomat cały czas włączony. Jeśli wyłączysz tempomat, ale aktywujesz asystenta pasa ruchu, powróci on ponownie.