11th Gen Civic Forum banner

Instalacja subwoofera w Honda Civic 2022 Sport

1 reading
101K views 106 replies 44 participants last post by  13tarles13  
#1 ·
Kumpel i ja zainstalowaliśmy dziś subwoofer Rockford Fosgate p300-12T w moim Civic Sport 2022 --- Nie znalazłem żadnych informacji na temat instalacji subwoofera w Civic 22, więc pomyślałem, że udokumentuję tutaj ten proces. Nie jesteśmy ekspertami, więc korzystasz z tego przewodnika na własne ryzyko :) To powiedziawszy, instalacja wyszła bardzo czysto i jest całkowicie odwracalna, z wyjątkiem małego otworu przez gumową przelotkę w grodzi silnika.

Przewody sygnałowe:

Mój subwoofer ma wbudowany wzmacniacz, który może wykorzystywać wejścia Hi level. Chciałem wykorzystać przednie głośniki drzwiowe, ponieważ wydają się one zapewniać najwięcej basów (mogę się mylić, ponieważ użyłem tylko ucha jako odniesienia). Aby znaleźć te przewody, zdjęliśmy panel za jednostką centralną. Zdejmuje się go od razu za pomocą plastikowej dźwigni. Do jakiegoś czujnika? na panelu wykończeniowym przymocowana jest wiązka przewodów, którą odłączyliśmy, aby móc całkowicie zdjąć panel.

Image

Po zdjęciu panelu, oto zdjęcie z widokiem na tył jednostki centralnej. Dolna wiązka przewodów podłączona do jednostki centralnej (dolna wiązka przewodów na tym zdjęciu) to 24-pinowe złącze. Złącze wydaje się mieć ten sam układ pinów co złącze Civic 2020 pokazane tutaj.
Image

Użyłem przewodu głośnikowego 16 gauge, aby wykorzystać piny A15-A18 (przedni lewy i prawy głośnik). Oto zdjęcie wykorzystanego 24-pinowego złącza.
Image

Po wykorzystaniu tego złącza poprowadziliśmy przewód głośnikowy do lewej strony deski rozdzielczej, nad kolumną kierownicy i w dół w kierunku lewego wykończenia bocznego. Pomaga przyklejenie cienkiego kawałka drutu do początku przewodów głośnikowych, aby można je było łatwiej przeciągnąć przez deskę rozdzielczą. Zegnij końcówkę drutu, aby niczego nie porysować.

Te zdjęcia w pewnym stopniu pokazują, jak poprowadziliśmy przewody. (Zwróć uwagę, że czerwony przewód na tych zdjęciach to zasilanie z akumulatora, o którym jeszcze nie mówiłem.)
Image

Image

Zdjęliśmy element wykończeniowy w pobliżu przodu drzwi kierowcy, aby poprowadzić za nim kable.
Image

Nie udało mi się zrobić zdjęcia przewodów poprowadzonych nad kolumną kierownicy. Trzeba się trochę pomacać z drutem do przeciągania.

Przewody zasilające
Wyjęliśmy akumulator i uchwyt akumulatora, aby uzyskać dostęp do gumowej przelotki, która prowadzi niektóre kable przez grodź silnika. Wybiliśmy otwór w dnie przelotki, aby nie uderzyć w żadne przewody:
Istnieją inne przelotki, których można użyć (np. przelotka do zwalniania maski), ale ta dała nam najwięcej możliwości dyskretnego poprowadzenia kabla zasilającego przez komorę silnika.
Image

Przymocowaliśmy bezpiecznik liniowy do uchwytu akumulatora za pomocą opaski zaciskowej, jak pokazano tutaj:
Image

Uwaga: Zrobiliśmy to jako ostatni krok --- akumulator powinien być odłączony podczas instalacji.

Przymocowaliśmy przewód uziemiający do śruby mocującej tylne siedzenia do podwozia.

Prowadzenie do bagażnika

To w zasadzie to samo, co w Civicach 10. generacji (patrz filmy na YouTube).

Poprowadziliśmy przewody sygnałowe i zasilające do bagażnika po lewej stronie pojazdu (pod wykończeniem i dywanem). Staraliśmy się, aby przewody sygnałowe i zasilające były jak najbardziej oddzielone. Usunęliśmy wykończenie u podstawy przednich drzwi kierowcy, środkowe wykończenie za przednim pasem bezpieczeństwa i podnieśliśmy wykończenie przy tylnych drzwiach kierowcy na tyle wysoko, aby wsunąć przewody do bagażnika.

Następnie usunęliśmy środkowy kawałek dywanu w bagażniku (jeden nit umieszczony pośrodku za tylnymi siedzeniami):
Image

Wyciągnęliśmy również kilka nitów na lewym dywanie (pokazane na powyższym zdjęciu), aby uzyskać dostęp do tego metalowego kanału, który widać biegnący wzdłuż tylnych siedzeń. Przeciągnęliśmy nasze przewody przez ten kanał i wyciągnęliśmy je z jednego z otworów przelotowych.

Oto gotowy produkt:

Image

Ważne osobliwości:

Czasami po ponownym podłączeniu 24-pinowego złącza i włączeniu samochodu jednostka centralna przechodzi w tryb blokady. Wszystko, co musisz zrobić, to uruchomić samochód i przytrzymać przycisk zasilania jednostki centralnej. Ponadto włączają się wszystkie wskaźniki ostrzegawcze na desce rozdzielczej (system TCS, ostrzeżenie o niskim ciśnieniu), a deska rozdzielcza mówi coś w stylu „system kalibracji, kontynuuj jazdę”. Po zainstalowaniu wszystkiego przejechaliśmy około mili, a deska rozdzielcza zresetowała się do normy (wszystkie kontrolki ostrzegawcze zgasły). Wydaje się, że niektóre liczniki są resetowane (moja ocena MPG zresetowała się do zera, ale wszystko wydaje się całkowicie normalne.

#5 ·
Fajny pierwszy post 11gen dotyczący dodawania subwoofera.
Czy miałeś jakieś problemy z VNC? A może te samochody go nie mają?
Samochód ma ustawienie do regulacji głośności odtwarzania w zależności od prędkości pojazdu. Nie jestem pewien, czy o to Ci chodzi. Tak czy inaczej, nie miało to wpływu na instalację.

#7 ·
Ładna instalacja i fajny opis, dzięki za podzielenie się. Fabryczny subwoofer w systemie Bose nie jest wart zachodu, Twój będzie o wiele skuteczniejszy. Nigdy nie mógłbym żyć z instalacją w bagażniku, ponieważ cały czas korzystam z bagażnika, ale to ładna instalacja.
Tak, gdybym miał system Bose, nie zrobiłbym tego. Wersja sportowa nie ma subwoofera, a głośniki w drzwiach są bardzo płaskie, więc subwoofer bardzo pomaga.

#15 ·
Nic nie wiem o tych rzeczach, a mam model Touring, więc nie ma potrzeby tego robić, ale... wygląda na świetną robotę. Wydaje się dobrze przemyślane. Czy wszystko dobrze się złożyło?
Dzięki stary, wszystko wskoczyło na swoje miejsce. Myślę, że złamaliśmy dwa z tych małych plastikowych kołków wykończeniowych, ale można je łatwo wymienić.

#26 ·
Czekałem na samouczek na ten temat, więc bardzo dziękuję za odwagę, by jeden stworzyć! Mam wzmacniacz Rockford Fosgate i dwa niskoprofilowe 10-calowe głośniki Kicker, które chciałem zainstalować od czasu, gdy wyjąłem je ze starej ciężarówki, którą sprzedałem. Rozebrałem dziś kilka paneli, żeby zorientować się, z czym mam do czynienia, i przebiłem dziurę w fabrycznej przelotce, tak jak ty zrobiłeś to dla mojego przewodu zasilającego, moim jedynym problemem jest to, JAK, do cholery (przepraszam za język), udało ci się poprowadzić przewód głośnikowy z jednostki centralnej aż do lewej strony deski rozdzielczej i w dół do panelu Kickera??? Wiem, że już podałeś jakieś instrukcje, ale wciąż jestem w kropce. Bardziej szczegółowe instrukcje byłyby bardzo mile widziane 😂

Dziękuję!

#27 ·
Czekałem na samouczek na ten temat, więc bardzo dziękuję za odwagę, by go stworzyć! Mam wzmacniacz Rockford Fosgate i dwa niskoprofilowe 10-tki Kickera, które chciałem zainstalować od czasu, gdy wyjąłem je ze swojej starej ciężarówki, którą sprzedałem. Rozebrałem dziś kilka paneli, żeby zorientować się, z czym mam do czynienia, i przebiłem dziurę w fabrycznej przelotce, tak jak zrobiłeś to dla mojego przewodu zasilającego, moim jedynym problemem jest to, JAK (przepraszam za język) do cholery dostałeś przewód głośnikowy z jednostki centralnej aż do lewej strony deski rozdzielczej i w dół przez panel Kickera??? Wiem, że już podałeś jakieś instrukcje, ale wciąż jestem bez pojęcia. Bardziej szczegółowe instrukcje byłyby bardzo mile widziane 😂

Dziękuję!
Zasadniczo przymocowaliśmy kawałek cienkiego drutu (zagnij końcówkę drutu, aby niczego nie porysować) do przewodu głośnikowego i przeciągnęliśmy go przez deskę rozdzielczą i nad kolumną kierownicy, metodą prób i błędów. Zdecydowanie łatwiej z dwoma osobami, więc jeden facet może łowić drutem, a drugi patrzy pod deską rozdzielczą, żeby go znaleźć i przeciągnąć.

#28 ·
Więc mam
Kenwood kfc w3005 700 watów
Kenwood kfc w3009 800w
Nie wiem, czy działają. Dostałem to od przyjaciela, stało w jego garażu przez 2 lata. Mój poprzedni samochód miał JBL po wszystkich stronach, więc szukam basu. Czy samo zainstalowanie wzmacniacza i to zadziała?
Jak mogę przetestować swoje głośniki niskotonowe, aby sprawdzić, czy działają, czy nie?

#31 ·
Właśnie przeciągnąłem wszystkie kable od bagażnika do przodu. Przeciągnąłem kabel zasilający po stronie kierowcy, a pozostałe kable po stronie pasażera. Muszę jeszcze wepchnąć kabel zasilający do komory silnika. Kable RCA i remote będą wyzwaniem do przeciągnięcia przez deskę rozdzielczą. Zamówiłem to, aby było plug and play. Add An Amp Amplifier Adapter Interface for some 2016+ Honda Civic+CRV LX Fit HRV | eBay

#32 ·
Właśnie poprowadziłem wszystkie kable z bagażnika do przodu. Poprowadziłem przewód zasilający po stronie kierowcy, a pozostałe przewody po stronie pasażera. Muszę jeszcze wepchnąć przewód zasilający do komory silnika. Przewody rca i remote będą wyzwaniem do przepchnięcia przez deskę rozdzielczą. Zamówiłem to, aby było plug and play. Add An Amp Amplifier Adapter Interface for some 2016+ Honda Civic+CRV LX Fit HRV | eBay
Czy mogę tego użyć, aby dodać 5-kanałowy wzmacniacz do mojego 2022 EX? Wygląda na to, że nie, na podstawie obsługiwanych modeli. Próbuję dodać wzmacniacz i potrzebuję pomocy. Głośniki są w środku, ale potrzebują zasilania.

#36 ·
Cześć wszystkim, obecnie mój sportowy model z 2022 roku jest w warsztacie w celu zamontowania nowego systemu dźwiękowego. Czy ktoś kiedykolwiek potwierdził, że sportowy Civic z 2022 roku ma ANC? Czy też nie ma ANC? Wygląda na to, że mój facet od audio ma problemy ze znalezieniem tego i pomyślałem, że jeśli mógłbym uzyskać więcej informacji, aby pomóc, byłoby wspaniale. Dzięki!

#37 ·
Cześć wszystkim, obecnie mój sport z 2022 roku jest w warsztacie w celu zamontowania nowego systemu nagłośnienia. Czy ktoś kiedykolwiek potwierdził, że sportowy Civic z 2022 roku ma ANC? A może nie ma ANC? Wygląda na to, że mój gość od audio ma pewne problemy ze znalezieniem tego i pomyślałem, że jeśli mógłbym uzyskać więcej informacji, aby pomóc, byłoby wspaniale. Dzięki!
Brak ANC. Zainstalowałem subwoofera w moim Sporcie w zeszły weekend. To było łatwe. Jakie problemy ma on?

#39 ·
Przeciągnąłem je po stronie pasażera. Chcesz, żeby kabel dodatni i przewód RCA/zdalny były oddzielone, ponieważ razem mogą powodować zniekształcenia. Przynajmniej tak zawsze czytałem. Użyj wieszaka na ubrania lub sztywnego metalowego drutu i przeciągnij go tam. Na końcach umieściłem taśmę izolacyjną, żeby niczego nie porysować.

Attachments

#54 ·
Hej, właśnie kupiłem 22 Civic SI i po zdjęciu panelu za ekranem jednostki centralnej zauważyłem, że jednostka centralna jest nieco niżej niż na zdjęciu i że jest tam mnóstwo plastiku zakrywającego samą jednostkę centralną. Nie mam pojęcia, jak to zdjąć, żeby dostać się do złączy pin out. Gdzie poprowadziłeś dwa przewody RCA? Przez schowek? Będę wdzięczny za wszystko. Dzięki.

#55 ·
Hej, właśnie kupiłem 22 Civic SI i po zdjęciu panelu za ekranem jednostki centralnej zauważyłem, że jednostka centralna jest nieco niżej niż wydaje się na zdjęciu i że jest tam mnóstwo plastiku zakrywającego samą jednostkę centralną. Nie mam pojęcia, jak to zdjąć, żeby dostać się do złączy pin out. Gdzie poprowadziłeś dwa przewody RCA? Przez schowek? Byłbym wdzięczny za wszystko. Dzięki
więc bardzo, bardzo, bardzo trudno jest odłączyć i ponownie podłączyć nową przejściówkę z górnego panelu za ekranem. Możesz rozebrać deskę rozdzielczą, jest na to film na YouTube. Nie rozbierałem deski rozdzielczej i zajęło mi to około godziny, żeby z powrotem włożyć. Poprowadziłem przewód zasilający po stronie kierowcy, a następnie wziąłem wieszak w pobliżu tego panelu do schowka. Miałem przewód rca i zdalny przymocowany do końca wieszaka. Użyłem również płaskiego śrubokręta, aby wcisnąć klips na górze złączy pin, aby je zwolnić z jednostki centralnej.

#61 ·
Do którego bezpiecznika podłączyłeś przewód zasilający do wzmacniacza?
To bezpiecznik, który ma 7,5, to bezpiecznik audio sub, zwykle robiłem bezpiecznik zapalniczki przy każdej instalacji subwoofera, którą zrobiłem. Bezpiecznik 7,5 A to jedyny bezpiecznik w skrzynce bezpieczników z 7,5, jestem tego prawie pewien, więc jest bardzo łatwy do znalezienia.

#66 ·
Z kolegą zainstalowaliśmy dziś subwoofer Rockford Fosgate p300-12T w moim Civic Sport 2022 --- Nie znalazłem żadnych informacji na temat instalacji subwoofera w Civic 22, więc pomyślałem, że udokumentuję tutaj ten proces. Nie jesteśmy ekspertami, więc używasz tego przewodnika na własne ryzyko :) To powiedziawszy, instalacja wyszła bardzo czysta i jest całkowicie odwracalna, z wyjątkiem małego otworu przez gumową przelotkę w ścianie grodziowej.

Przewody sygnałowe:

Mój subwoofer ma wbudowany wzmacniacz, który może wykorzystywać wejścia Hi-level. Chciałem wykorzystać przednie głośniki w drzwiach, ponieważ wydają się one zapewniać najwięcej basów (mogę się mylić, ponieważ użyłem tylko ucha jako odniesienia). Aby znaleźć te przewody, zdjęliśmy panel za jednostką centralną. Zdejmuje się go od razu za pomocą plastikowej dźwigni wykończeniowej. Do czujnika? na panelu wykończeniowym przymocowana jest wiązka przewodów, którą odłączyliśmy, aby móc całkowicie usunąć panel.

View attachment 5861
Po usunięciu panelu, oto zdjęcie patrzące na tył jednostki centralnej. Dolna wiązka przewodów podłączona do jednostki centralnej (dolna wiązka przewodów na tym zdjęciu) to 24-pinowe złącze. Złącze wydaje się mieć ten sam układ pinów, co złącze Civic 2020 pokazane tutaj.
View attachment 5862

Użyłem przewodu głośnikowego 16 gauge, aby wykorzystać piny A15-A18 (przednie lewe i prawe głośniki). Oto zdjęcie wykorzystanego 24-pinowego złącza.
View attachment 5863

Po wykorzystaniu tego złącza poprowadziliśmy przewód głośnikowy do lewej strony deski rozdzielczej, nad kolumną kierownicy i w dół do lewego wykończenia bocznego. Pomaga przyklejenie cienkiego kawałka drutu do początku przewodów głośnikowych, aby łatwiej było je przeciągnąć przez deskę rozdzielczą. Zegnij końcówkę drutu, aby niczego nie porysować.

Te zdjęcia w pewnym stopniu pokazują, jak poprowadziliśmy przewody. (Zauważ, że czerwony przewód na tych zdjęciach to zasilanie z akumulatora, o którym jeszcze nie mówiłem.)
View attachment 5864

View attachment 5865

Zdjęliśmy element wykończeniowy w pobliżu przodu drzwi kierowcy, aby poprowadzić za nim kable.
View attachment 5866
Nie mogłem zrobić zdjęcia przewodów poprowadzonych nad kolumną kierownicy. Trzeba się trochę pomacać z drutem do przeciągania.

Przewody zasilające
Wyjęliśmy akumulator i uchwyt akumulatora, aby uzyskać dostęp do gumowej przelotki, która prowadzi niektóre kable przez ścianę grodziową. Wybiliśmy otwór w dolnej części przelotki, aby nie uderzyć w żadne przewody:
Istnieją inne przelotki, których można użyć (np. przelotka zwalniania maski), ale ta dała nam najwięcej możliwości dyskretnego poprowadzenia kabla zasilającego przez komorę silnika.
View attachment 5870

Przymocowaliśmy bezpiecznik liniowy do uchwytu akumulatora za pomocą opaski zaciskowej, jak pokazano tutaj:
View attachment 5871
Uwaga: Zrobiliśmy to jako ostatni krok --- akumulator powinien być odłączony podczas instalacji.

Przymocowaliśmy przewód uziemiający do śruby mocującej tylne siedzenia do podwozia.

Prowadzenie do bagażnika

To w zasadzie to samo, co w Civicach 10. generacji (patrz filmy na YouTube).

Poprowadziliśmy przewody sygnałowe i zasilające do bagażnika po lewej stronie pojazdu (pod wykończeniem i dywanem). Staraliśmy się, aby przewody sygnałowe i zasilające były jak najbardziej oddzielone. Usunęliśmy wykończenie u podstawy przednich drzwi kierowcy, środkowe wykończenie za przednim pasem bezpieczeństwa i podnieśliśmy wykończenie przy tylnych drzwiach kierowcy na tyle wysoko, aby wsunąć przewody do bagażnika.

Następnie usunęliśmy środkowy kawałek dywanu w bagażniku (jeden nit umieszczony pośrodku za tylnymi siedzeniami):
View attachment 5868

Wyciągnęliśmy również kilka nitów na lewym dywanie (pokazane na powyższym zdjęciu), aby uzyskać dostęp do tego metalowego kanału, który widać biegnący wzdłuż tylnych siedzeń. Przeciągnęliśmy nasze przewody przez ten kanał i wyciągnęliśmy je z jednego z otworów przelotowych.

Oto gotowy produkt:

View attachment 5869

Ważne osobliwości:

Czasami po ponownym podłączeniu 24-pinowego złącza i włączeniu samochodu jednostka centralna przechodzi w tryb blokady. Wszystko, co musisz zrobić, to uruchomić samochód i przytrzymać przycisk zasilania jednostki centralnej. Ponadto włączają się wszystkie wskaźniki ostrzegawcze na desce rozdzielczej (system TCS, ostrzeżenie o niskim ciśnieniu), a deska rozdzielcza mówi coś w stylu „kalibracja systemu, kontynuuj jazdę”. Po zainstalowaniu wszystkiego przejechaliśmy około mili i deska rozdzielcza zresetowała się do normy (wszystkie kontrolki ostrzegawcze zgasły). Wydaje się, że niektóre liczniki są resetowane (moja ocena MPG została zresetowana do zera, ale wszystko wydaje się całkowicie normalne.
Czy masz dźwięk premium Bose?
Nie, mam Civic Sport 2022. Mój jedyny bezpiecznik 7,5 znajduje się pod maską

#67 ·
Z kolegą zainstalowaliśmy dziś subwoofer Rockford Fosgate p300-12T w moim Civic Sport 2022 --- Nie znalazłem żadnych informacji na temat instalacji subwoofera w Civic 22, więc pomyślałem, że udokumentuję tutaj ten proces. Nie jesteśmy ekspertami, więc używasz tego przewodnika na własne ryzyko :) To powiedziawszy, instalacja wyszła bardzo czysto i jest całkowicie odwracalna, z wyjątkiem małego otworu przez gumową przelotkę w ścianie grodziowej.

Przewody sygnałowe:

Mój subwoofer ma wbudowany wzmacniacz, który może wykorzystywać wejścia Hi level. Chciałem wykorzystać przednie głośniki drzwiowe, ponieważ wydają się one zapewniać najwięcej basów (mogę się mylić, ponieważ użyłem tylko ucha jako odniesienia). Aby znaleźć te przewody, wysunęliśmy panel za jednostką centralną. Zsuwa się on od razu za pomocą plastikowej dźwigni. Do panelu wykończeniowego przymocowana jest wiązka przewodów do jakiegoś czujnika? którą odłączyliśmy, aby móc całkowicie usunąć panel.

View attachment 5861
Po zdjęciu panelu, oto zdjęcie patrzące na tył jednostki centralnej. Dolna wiązka przewodów podłączona do jednostki centralnej (dolna wiązka przewodów na tym zdjęciu) to 24-pinowe złącze. Złącze wydaje się mieć ten sam układ pinów co złącze Civic 2020 pokazane tutaj.
View attachment 5862

Użyłem przewodu głośnikowego 16 gauge, aby wykorzystać piny A15-A18 (przednie lewe i prawe głośniki). Oto zdjęcie wykorzystanego 24-pinowego złącza.
View attachment 5863

Po wykorzystaniu tego złącza poprowadziliśmy przewód głośnikowy do lewej strony deski rozdzielczej, nad kolumną kierownicy i w dół w kierunku lewego wykończenia. Pomaga przyklejenie cienkiego kawałka drutu do początku przewodów głośnikowych, aby można je było łatwiej przeciągnąć przez deskę rozdzielczą. Zegnij końcówkę drutu, aby niczego nie porysować.

Te zdjęcia w pewnym stopniu pokazują, jak poprowadziliśmy przewody. (Zwróć uwagę, że czerwony przewód na tych zdjęciach to zasilanie z akumulatora, o którym jeszcze nie mówiłem.)
View attachment 5864

View attachment 5865

Wyjęliśmy element wykończeniowy w pobliżu przodu drzwi kierowcy, aby poprowadzić za nim kable.
View attachment 5866
Nie mogłem zrobić zdjęcia przewodów poprowadzonych nad kolumną kierownicy. Trzeba się trochę pomacać z drutem do wędkowania.

Przewody zasilające
Wyjęliśmy akumulator i uchwyt akumulatora, aby uzyskać dostęp do gumowej przelotki, która prowadzi niektóre kable przez ścianę grodziową. Wybiliśmy otwór w dnie przelotki, aby nie uderzyć w żadne przewody:
Istnieją inne przelotki, których można użyć (np. przelotka zwalniania maski), ale ta dała nam najwięcej możliwości dyskretnego poprowadzenia kabla zasilającego przez komorę silnika.
View attachment 5870

Do uchwytu akumulatora przymocowaliśmy bezpiecznik liniowy za pomocą opaski zaciskowej, jak pokazano tutaj:
View attachment 5871

Przewód uziemiający przymocowaliśmy do śruby mocującej tylne siedzenia do podwozia.

Prowadzenie do bagażnika

To w zasadzie to samo, co w Civic 10. generacji (patrz filmy na YouTube).

View attachment 5868

Oto gotowy produkt:

View attachment 5869

Ważne osobliwości:

Czasami po ponownym podłączeniu 24-pinowego złącza i włączeniu samochodu jednostka centralna przechodzi w tryb blokady. Wszystko, co musisz zrobić, to uruchomić samochód i przytrzymać przycisk zasilania jednostki centralnej. Ponadto włączają się wszystkie wskaźniki ostrzegawcze na desce rozdzielczej (system TCS, ostrzeżenie o niskim ciśnieniu), a deska rozdzielcza mówi coś w stylu „kalibracja systemu, kontynuuj jazdę”. Po zainstalowaniu wszystkiego przejechaliśmy około mili i deska rozdzielcza zresetowała się do normy (wszystkie kontrolki ostrzegawcze zgasły). Wydaje się, że niektóre liczniki są resetowane (mój wskaźnik MPG zresetował się do zera, ale wszystko wydaje się całkowicie normalne.
Do którego bezpiecznika podłączyłeś swój wzmacniacz?

#72 ·
Uruchomiłem konwerter hi,lo z głośnika w drzwiach kierowcy, ponieważ wymieniłem wszystkie głośniki na głośniki referencyjne Infinity... Wzmacniacz został zainstalowany w bagażniku. Natknąłem się na problem, w którym stereo w moim 2022 civic sport sporadycznie nie odtwarzało... Zabrałem go do mojego kumpla, żeby zobaczyć, co do cholery zrobiłem i odkryłem, że przewód głośnikowy w jednym z głośników był luźny... Jeśli instalujesz głośniki, najlepiej przylutować wszystkie połączenia i nie używać połączeń doczołowych tak jak ja, chyba że masz naprawdę dobrą zaciskarkę. Teraz nie mam żadnych problemów... Na wypadek, gdyby ktoś inny napotkał te same problemy...

#73 ·
Cóż, postępowałem zgodnie ze wszystkimi krokami w tym artykule i pomyślnie zainstalowałem go w moim 2022 Civic Sport.

- Najtrudniejszą częścią było poprowadzenie przewodów z jednostki centralnej przez deskę rozdzielczą. To była zdecydowanie najmniej lubiana przeze mnie część tej instalacji.

- Samochód jest cały w klipsach, a poprowadzenie zasilania/RCA było łatwe.

- Użyto LOC, zamontowany pod deską rozdzielczą. Użyto mini-bezpiecznika, aby doprowadzić zasilanie do LOC

- Wzmacniacz zamontowany na tylnym siedzeniu.

- Użyto 8-calowego subwoofera Kicker Square, który spełnia swoje zadanie. Wystarczająco dużo basu w kabinie, bez przesadnego hałasu. Pochodził z edycji 09 F350 Harley.

- Dodano pokrętło regulacji basów.

-
Image

Image

Image

- Każdy Civic Sport mógłby skorzystać z tej aktualizacji dźwięku, ponieważ od samego początku brakowało mu basów.

- Dzięki wszystkim współtwórcom, ponieważ dzięki temu proces był bardzo łatwy do naśladowania