11th Gen Civic Forum banner

Poszukiwane sugestie dotyczące modyfikacji wnętrz!

1K views 12 replies 7 participants last post by  paulcivict23  
#1 ·
Cześć, nie publikowałem od jakiegoś czasu, ponieważ ostatnio jestem bardzo zajętą osobą.

Szukam sugestii dotyczących stylowych modyfikacji wnętrza.

Jedną rzeczą, którą naprawdę chciałbym zrobić, to zmienić fabryczne oświetlenie wnętrza i tym podobne na czerwone żarówki. Światła przy uchwycie na okulary przeciwsłoneczne i lampka sufitowa z tyłu, a także te pod deską rozdzielczą. Białe oświetlenie LED jest bardzo ostre dla oczu.

Chciałbym również wymienić fabryczne dywaniki podłogowe. Dywanik po stronie kierowcy poluzował się z przelotki i wygląda strasznie. Rozważam dywaniki Weather Tech, ale jestem otwarty na sugestie. Bardzo lubię mieć dywan, ponieważ uważam, że wygląda ładnie, a Weather Tech wydaje mi się trochę zbyt utylitarny.

Kolejną rzeczą, którą chciałbym zrobić, jest potencjalne założenie pokrowców na przednie i tylne siedzenia, ale mam skórzane wnętrze i mam podgrzewane przednie siedzenia. Lubię czarną skórę, ale czuję, że czerwony kolor wyglądałby tak ładnie.

Podoba mi się fabryczny wygląd plastikowych elementów wnętrza, ale jeśli jest coś, co ktoś mógłby polecić, co nadal wyglądałoby ładnie i nie byłoby tandetne, aby ulepszyć wygląd wnętrza, byłbym otwarty na sugestie.

Na marginesie, wszelkie inne sugestie dotyczące modyfikacji, które poprawiają wygląd wnętrza lub zewnętrznego wyglądu pojazdu, które nie są super tandetne, będą mile widziane!

Dziękuję!

#5 ·
Z tego, co wiem, nie sądzę, że można wymienić światła kopułkowe. Uważam, że są to wbudowane diody, więc nie można ich usunąć. Myślałem o nałożeniu jakiegoś odcienia koloru, ale niewiele się tym zajmowałem.

Jeśli chodzi o maty podłogowe, Weathertech to dobra opcja lub Lasfit. Mam pełny zestaw mat podłogowych Lasfit w moim Civic i są niesamowite i bardzo łatwe do czyszczenia!

Jeśli chodzi o skórzane fotele, myślałem o powrocie do Coverado. Mają kilka dobrych opcji, nawet jeśli masz podgrzewane fotele. Moim zdaniem trochę drogie.

Niewiele zrobiłem jeszcze w moim wnętrzu, poza podłokietnikiem konsoli środkowej z włókna węglowego, ale myślę o zdobyciu nakładki na kierownicę, którą mogę przyszyć. Dużo tańsza opcja niż cała nowa kierownica, tylko trochę czasochłonna.

#6 ·
Jedną rzeczą, którą naprawdę chciałbym zrobić, to zmienić fabryczne oświetlenie wnętrza i tym podobne na czerwone żarówki. Lubię czarną skórę, ale czuję, że czerwień wyglądałaby tak ładnie.
Biorąc pod uwagę twoją skłonność do CZERWONYCH akcentów, zdecydowanie powinieneś zapoznać się z postami użytkownika @CivicAF

#7 · (Edited)
Jak powiedział CrimsonNic22, nie można wymienić żarówek oświetlenia wnętrza, ponieważ są one przylutowane. Można je przelutować lub dodać czerwoną folię.

Zrobiłem to u siebie, ale niestety zapomniałem zrobić zdjęcia procesu, ale nie jest to zbyt trudne. Dodam kolejną warstwę czerwonej folii, ponieważ obecny stan (niewidoczny na zdjęciu) uważam za nieco zbyt jasny, bardziej w kolorze różowym.

Zrobię zdjęcia procedury, gdy tylko się tym zajmę.

Image

#8 ·
Jak powiedział CrimsonNic22, nie można wymienić żarówek oświetlenia wnętrza, ponieważ są przylutowane. Można je przelutować lub dodać czerwoną folię.

Zrobiłem to u siebie, ale niestety zapomniałem zrobić zdjęcia procesu, ale nie jest to zbyt trudne. Dodam kolejną warstwę czerwonej folii, ponieważ obecny stan (niewidoczny na zdjęciu) uważam za nieco zbyt jasny, bardziej w kolorze różowym.

Zrobię zdjęcia procedury, gdy tylko będę miał okazję.

View attachment 28637
Skąd wziąłeś folię? Wygląda dobrze.

#9 · (Edited)
To losowa "czerwona folia" z Amazon.

Dodałem więc trzecią warstwę folii (miałem też wcześniej, ale nie była wystarczająco czerwona moim zdaniem) i dodałem ją również do tylnego światła kopułkowego.

Zdejmij obudowę przedniego światła kopułkowego. Zacznij od podważenia i pociągnięcia w dół od przodu:
View attachment 28663

Kontynuuj, odkręcając dwie śruby ukryte w uchwycie na okulary:
View attachment 28664

Odłącz trzy złącza elektryczne:
View attachment 28665

Teraz chcemy wyjąć światła i dolny moduł z obudowy. Małym śrubokrętem nacisnąć na mały czarny bolec zaznaczony na niebiesko, jednocześnie odpinając 5 klipsów zaznaczonych na czerwono. Powtórz po drugiej stronie:
View attachment 28666
View attachment 28667

Gdy wszystko zostanie odpięte, naciśnij na czarne części, aby wysunąć moduł światła/przycisków:
View attachment 28668

Oddziel białą część od czarnej, odpinając białe klipsy (dwa dla każdego światła):
View attachment 28669
View attachment 28670

Wyciągnij przezroczysty wkład światłowodu palcem. Po prostu wsuwa się i wysuwa:
View attachment 28671

#10 · (Edited)
Miałem już dwie warstwy folii, dodałem trzecią warstwę i ją przyciąłem:
View attachment 28673
View attachment 28674
View attachment 28672

Wsuń przezroczysty światłowód z powrotem i zmontuj wszystko z powrotem, po prostu zrób odwrotnie niż demontaż:
View attachment 28675
View attachment 28676
View attachment 28677
View attachment 28678

Jeśli zastanawialiście się, co to za małe białe kołki, to są tylko magnesy, które trzymają mój magnetyczny klips do okularów przeciwsłonecznych.

#11 · (Edited)
Aby wyjąć tylne światło kopułkowe, najpierw usuń dyfuzor światła. Użyj płaskiego śrubokręta z ściereczką, aby uniknąć zarysowań.
View attachment 28679

Odkręć jedną śrubę:
View attachment 28680

Odłącz jeden złącze elektryczne:
View attachment 28681

Dodałem trzy warstwy czerwonej folii, ostatnią zrobiłem trochę większą, aby mam nadzieję lepiej wszystko połączyć. Zobaczymy za jakiś czas, czy folia się utrzyma, czy będziemy musieli ją lepiej przymocować:
View attachment 28682
View attachment 28683

Złóż w odwrotnej kolejności demontażu:
View attachment 28684
View attachment 28685