11th Gen Civic Forum banner
21 - 38 of 69 Posts
Tak, miałem to wspomnieć, ponieważ mam więcej niż jeden samochód, ale tylko jeden pilot i kiedy próbowałem go wczoraj ściągnąć, nie mogłem go ruszyć! Będę musiał popracować nad tym, żeby go poluzować i użyć rzepu. Jedynym wyzwaniem jest sprawienie, żeby klej, który jest używany, przylegał do plastiku.

To jest jeszcze lepsze niż posiadanie przycisków na lusterku wstecznym! Nie ma możliwości przypadkowego przesunięcia lusterka, jeśli się spieszysz. Zdecydowanie uwielbiam ten pomysł!
Każdy ma swoje zdanie. Nie miałem problemów z przesuwaniem lusterka podczas naciskania przycisku garażowego. Z drugiej strony byłem "oczarowany" bezramkowym lusterkiem.

Miałem MyQ przez około 6 miesięcy i to jest badziewie. Ciągłe komunikaty o błędach. Nie chciałem bawić się w instalację lusterka Homelink, więc kupiłem Meross MSG100. Przez pierwsze 6 miesięcy działało bez zarzutu. MyQ trafiło do kosza. Warto rzucić okiem dla każdego.

Discussion starter · #29 ·
Rozpocząłem tę dyskusję i chciałbym podsumować moje ustalenia. Odebrałem mojego Civica Hybrid Sport Touring Sedan z 2025 roku nieco ponad 2 tygodnie temu. Miałem szczęście, że mój samochód nie podlega żadnym akcjom serwisowym w tej chwili, w tym przekładni kierowniczej. Jak dotąd wszystko jest świetnie. Jasne, chciałbym, żeby miał chłodzone przednie siedzenia i tylne nawiewy oraz gniazda ładowania, ale samochód dobrze mi służy, ponieważ zazwyczaj jestem jedynym pasażerem w samochodzie. Jeśli chodzi o otwieracz do drzwi garażowych, znalazłem aplikację myQ w HondaLink, ale zdecydowałem się jej nie używać z powodów, które kilku z was wskazało. Oryginalny pilot, który działa z drzwiami garażowymi, działa dobrze, ale zdecydowałem się na Meross MSG100, który ktoś w tym wątku polecił. Kosztował tylko 25 dolarów na Amazon i był bardzo łatwy w instalacji. Współpracuje z Alexą i Google, a także Siri, jeśli zapłacisz trochę więcej za wersję Apple HomeKit. Jak dotąd Meross MSG100 działa idealnie, a wszystko, co muszę zrobić, to powiedzieć "Alexa (lub Google) otwórz drzwi garażowe" lub "Alexa (lub Google) zamknij drzwi garażowe". Proste jak drut. Dzięki wszystkim za pomoc!

Jestem ciekaw, czy wbudowany myq będzie miał opóźnienie zamykania, które otrzymujesz po zamknięciu drzwi garażowych za pomocą aplikacji myq. Mam alarm.com i moje drzwi garażowe połączone przez to - a także udostępnione do homekit z homebridge. Mogę je otwierać/zamykać z deski rozdzielczej Apple Carplay, ale jest 10-sekundowe opóźnienie bezpieczeństwa, podczas którego sygnał dźwiękowy i światło gasną podczas zamykania. Wydaje się, że nie można tego pominąć.

Może pewnego dnia zagłębię się w konsolę środkową i zmienię przeznaczenie pustego gniazda, w którym normalnie znajduje się przycisk automatycznego uruchamiania i zatrzymywania silnika, i przekształcę go w pilota do drzwi garażowych!

Zamontowałem istniejący pilot za lustrem za pomocą dwóch kawałków rzepu. Jest poza zasięgiem. Rozwiązanie Hondy nie zadziała, chyba że zaktualizuję mój otwieracz kompatybilny z Q. Właściwie zastąpienie Homelink tym rozwiązaniem było z ich strony błędem.

Na panelu nad głową, między lusterkiem a przełącznikami, znajduje się płaska powierzchnia, do której przymocowałem pilot do drzwi garażowych za pomocą dwustronnej taśmy Gorilla. Trzyma się od trzech tygodni bez żadnych oznak poluzowania. Jest praktycznie niezauważalny, trzeba tam celowo spojrzeć, żeby go zobaczyć. Praktycznie tak samo dobre jak wbudowane przyciski HomeLink.
Dlaczego więc Honda usunęła Home Link? Zdecydowanie było to fajne i odrobina luksusu. XM kolejne usunięcie. Wszystko, czego potrzebował samochód, to fotele z pamięcią, aby być kompletnym.

Dlaczego więc Honda usunęła Home Link? Zdecydowanie było to fajne i odrobina luksusu. XM kolejne usunięcie. Wszystko, czego potrzebował samochód, to fotele z pamięcią, aby być kompletnym.
Nie mam pojęcia, miałem to samo pytanie. Sprawdziłem Civica 2024 i czekałem na pojawienie się hybrydy, więc byłem zaskoczony, że nie było tam Homelinka.

Kupiłem ten zestaw przełączników od Alibaba i podłączyłem go do jednego z moich zapasowych pilotów. Oczywiście nie ma funkcji góra-dół, każdy przełącznik po prostu uruchamia pilota, więc są one zbędne, ale mogę nacisnąć odpowiedni i udawać :) Podłączyłem również przewody podświetlenia do tych, które idą do przełącznika dezaktywacji kontroli trakcji. Zauważyłem, że po zamontowaniu pilota pod deską rozdzielczą zasięg jest nieco zmniejszony. Z pilotem zamontowanym za lusterkiem mogłem otworzyć drzwi z ulicy, ale w tej konfiguracji muszę być na podjeździe. To tak naprawdę nie problem, więc jestem z tego zadowolony. Przełącznik kosztował około 10 dolarów z wysyłką i po prostu zatrzaskuje się na miejscu zaślepki.

Kupiłem ten pakiet przełączników od Alibaba i podłączyłem go do jednego z moich zapasowych pilotów. Oczywiście nie ma funkcji góra-dół, każdy przełącznik po prostu uruchamia pilota, więc są one zbędne, ale mogę nacisnąć odpowiedni i udawać :)
Podłączyłem również przewody oświetlenia do tych, które idą do przełącznika dezaktywacji kontroli trakcji. Zauważyłem, że przy pilocie zamontowanym pod deską rozdzielczą zasięg jest nieco zmniejszony. Z pilotem zamontowanym za lusterkiem mogłem otworzyć drzwi z ulicy, ale w tym ustawieniu muszę być na podjeździe. To tak naprawdę nie problem, więc jestem z tego zadowolony. Przełącznik kosztował około 10 dolarów z wysyłką i po prostu zatrzaskuje się na miejscu zaślepki.

View attachment 24629
Czy możesz podać adres przełącznika. Producenci mogą usuwać wcześniej standardowe wyposażenie w dążeniu do uruchomienia usług subskrypcyjnych, dając im przyszły strumień dochodów.

21 - 38 of 69 Posts