11th Gen Civic Forum banner

Instrukcja warsztatowa 11. generacji Si

2.6K views 10 replies 7 participants last post by  Nataliano  
#1 ·
Próbowałem znaleźć instrukcję serwisową dla 11. generacji si. Widziałem kilka starszych postów osób zadających to samo pytanie. Zastanawiam się, czy coś się zmieniło lub czy ktoś ma jakieś nowe informacje. Gdzie mogę to znaleźć? Musi być jakiś sposób. Instrukcje, które znajduję, są tylko dla normalnego Civica, żadna nie jest specyficzna dla obecnego silnika Si / L15CA. Rozumiem, że są to zazwyczaj pliki PDF, chciałbym mieć fizyczną instrukcję, nie jestem pewien, jak to teraz działa lub jak używają ich warsztaty dealerskie.

#4 ·
Cóż, twoje trzecie zdanie* powinno być odpowiedzią w starszym wątku, zamiast zakładać kolejny wątek.

W każdym razie, niedawno pojawił się post, którego nie pamiętam, czy był to wątek, czy odpowiedź, ale użytkownik był z Europy lub Azji i miał jakąś stronę internetową, ale o ile pamiętam, była ona w jakiś sposób ograniczona w dostępie. Wiem, że ta informacja jest niejasna, ale jeśli ponownie na nią natrafię, zaktualizuję ją tutaj. Wtedy będziemy mogli mieć więcej niż trzy wątki na ten sam temat ;).

*[Zastanawiałem się], czy coś się zmieniło lub [czy ktoś] ma jakieś nowe informacje.

#5 ·
Cóż, twoje trzecie zdanie* powinno być odpowiedzią w starszym wątku, zamiast zakładać kolejny wątek.

W każdym razie, niedawno pojawił się post, którego nie pamiętam, czy był wątkiem czy odpowiedzią, ale użytkownik był z Europy lub Azji i miał jakąś stronę internetową, ale o ile pamiętam, była ona w jakiś sposób ograniczona w dostępie. Wiem, że ta informacja jest niejasna, ale jeśli na nią ponownie natrafię, zaktualizuję ją tutaj. Wtedy będziemy mogli mieć więcej niż trzy wątki na ten sam temat ;).

*[Zastanawiałem się], czy coś się zmieniło lub [czy ktoś] zna jakieś nowe informacje.
Co zaskakujące, jeśli post jest wystarczająco stary, to forum wydaje się zachęcać do otwierania nowego wątku. Spróbuj, jeśli znajdziesz stary, nie zablokuje ci to publikowania, ale przypomni ci wiek wątku i zasugeruje rozważenie otwarcia nowego.

#7 · (Edited)
Powiedziałbym, żebyś sprawdził fora tuningowe, takie jak Ktuner lub Phearable, czasami mają pliki PDF do pobrania, które dotyczą konkretnie Si. Fizyczne instrukcje są trudniejsze do zdobycia, ponieważ większość warsztatów korzysta teraz z zasobów cyfrowych. Jeśli zależy Ci na fizycznej instrukcji, możesz mieć szczęście, kontaktując się z dealerem lub wyspecjalizowanym sprzedawcą instrukcji. Miej jednak oko na fora, ponieważ zwykle mają najnowsze informacje.

#9 ·
#11 · (Edited)
Możesz mieć trochę szczęścia z tym forum lub Ktuner lub Phearable, które często udostępniają pliki PDF, chociaż mogą one nie zawsze być specyficzne dla wykończenia. Fizyczne instrukcje serwisowe są trudniejsze do zdobycia, ale skontaktowanie się z dealerem lub wyspecjalizowanym sprzedawcą instrukcji może być najlepszym rozwiązaniem. Sprawdź również inne społeczności Civic, czasami użytkownicy udostępniają instrukcje serwisowe, które są przydatne dla modeli Si. Z mojego doświadczenia wynika, że ​​aktywne uczestnictwo w forach tuningowych często daje najszybsze aktualizacje dotyczące takich zasobów. Powodzenia.